Nieuwtje

GoeGerief! krijgt het label van Duurzame Helden.

De Week van de Duurzame Gemeente

DUURZAME HELDEN!

Van 18 tot 25 september vieren we wereldwijd de Week van de Duurzame Gemeente met als thema dit jaar: ‘Laat niemand achter’. Als een van de eerste gemeenten in Vlaanderen die zich 7 jaar geleden engageerden om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties op te nemen in het lokale beleid, is Halle uiteraard ook van de partij. En ook dit jaar roept onze stad een aantal Halse organisaties en initiatieven uit tot onze ‘Duurzame Helden’.

In september 2015 ondertekenden staatshoofden en overheidsvertegenwoordigers uit alle uithoeken van de wereld in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties de ‘Agenda 2030’. Deze omvat alle duurzame ontwikkelingsdoeleinden (Sustainable Development Goals of SDG’s) die tegen 2030 bereikt moeten worden. De SDG’s zijn een oproep tot actie voor alle landen – arm en rijk – om welvaart te bevorderen en armoede de wereld uit te helpen, en tegelijkertijd de planeet te beschermen tegen klimaatverandering.

Naar goede gewoonte zet Halle ook dit jaar tijdens de ‘Week van de Duurzame Gemeente’, van zaterdag 18 tot zaterdag 25 september, de eigen Duurzame Helden in de kijker. Eén voor één mensen of organisaties die zich bekommeren om armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie of mondiale samenwerking. Inspanningen die Halle bijzonder waardeert, want een duurzame stad bouw je niet alleen.

Lid Alec werkt met de bosmaaier

GoeGerief! is onze uitleendienst waar particulieren en non-profit organisaties kwaliteitsvol klus-, verbouw- en tuingereedschap kunnen uitlenen tegen een bescheiden jaarlijkse bijdrage. Toestellen die je maar enkele keren per jaar nodig hebt en daarom te duur zijn om aan te kopen, worden zo toegankelijk voor iedereen. Deze lokale deeleconomie gaat in tegen overconsumptie en helpt de omloop van goedkopere, minder kwaliteitsvolle toestellen te verkleinen. Op deze manier draagt GoeGerief! bij aan een efficiënt gebruik van grondstoffen en een duurzame maatschappij.

Hierdoor sluiten ze aan bij de volgende SDG's:

SDG: Duurzame steden en gemeenschappen
SDG: Ongelijkheid verminderen
SDG: Verantwoorde consumptie en productie
SDG: Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Tomhas van GoeGerief! aan het werk

"We zijn zeer fier om deze tittel te mogen ontvangen" zegt Tomhas Haesaerts van GoeGerief!. "We halen enorm veel plezier uit de reacties van onze leden. We voelen dat we echt een grote hulp zijn voor deze mensen. En als we daarvoor dan ook nog eens beloond worden met de tittel van Duurzame Helden, dan doet dat des te meer plezier!"

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van ons doen en laten!

Door u aan te melden gaat u akkoord met ons Privacybeleid
Bedankt! Je bent succesvol toegevoegd!
Oops! Er is iets misgegaan. Stuur ons een mailtje op info@1500cc.be en we voegen je manueel toe!