Nieuwtje

Lancering uitleendienst GoeGerief!

Wie één van onze Pand-projecten al bezocht heeft in het verleden, weet dat we creatieve doe-het-zelvers zijn. We bouwden telkens oude leegstaande gebouwen om met gerecupereerde materialen tot tijdelijke hotspots. Tot vandaag werkten we altijd met een open source mentaliteit waarbij iedereen materiaal meebracht dat hij of zij thuis hadden liggen. Hieruit vloeide het idee om zelf een uitleendienst van werkmateriaal op te starten.

Onze zelfgemaakte meubels in Pand356

Samen met onze partner en lokale ondernemer Ijzerwaren R. De Smet , de stad Halle en de buitengewone ondersteuning van De Werkbank Opwijk konden we ons nieuw project “GoeGerief!” realiseren.

Het team van De Werkbank hielp ons bij de opstart van GoeGerief

GoeGerief! is een uitleendienst waar particulieren en non-profit organisaties voor een bescheiden jaarlijkse bijdrage kwaliteitsvol klus-, verbouw- en tuingereedschap kunnen uitlenen. Toestellen die je maar enkele keren per jaar nodig hebt en daarom te duur zijn om aan te kopen, worden nu toegankelijk voor iedereen. Door het hanteren van deze lokale deeleconomie, gaan we in tegen overconsumptie en helpen zo de omloop van goedkopere, minder kwaliteitsvolle toestellen te verkleinen. Op deze manier dragen we bij aan een efficiënt gebruik van grondstoffen en een duurzame maatschappij.

Initiatiefnemer Robbe bereid onze stockage voor

Waarom lid worden van GoeGerief!?

 • Kwaliteitsvolle materialen zijn beter voor onze planeet!
  Duurzame toestellen gebruiken in een lokale deeleconomie, vermindert de omloop van goedkopere toestellen die sneller stuk gaan, vaak niet te repareren zijn en hierdoor het milieu onnodig belasten. Door deze goedkopere toestellen uit circulatie te halen, gaan we dus bewuster om met duurzame grondstoffen.
 • Deeleconomie is beter voor onze portemonnee!
  Voor een bescheiden jaarlijkse bijdrage van 50 euro, bespaar je jezelf de aankoop of huur van deze toestellen en help je zo mee aan een uitweg uit in de alsmaar duurder wordende wegwerpmaatschappij.
 • Ontdek nieuw kwaliteitsvol materiaal  en hoe je er mee werkt!
  Leer bij ons nieuw materiaal kennen en leer wat je er mee kan doen via onze uitleen momenten en workshops.
 • Val terug op een netwerk van like-minded doe-het-zelvers en klussers!
  Vraag raad en tips bij andere leden over hoe je een bepaalde klus het best kan aanpakken. Schrap na afloop zowel je klus als “iets bijleren” van je to do lijstje.
 • Doe als lid suggesties over nieuwe aankopen!
  Onze leden kunnen feedback geven over welke toestellen we in de toekomst het beste aankopen om ons arsenaal nog beter te kunnen vervolledigen. 
Pieter gebruikt de werfstofzuiger om ons atelier weer proper te maken

Wat hebben we in ons aanbod?

Dankzij onze samenwerking met ijzerwaren De Smet, kan je bij ons kwalitatief materiaal ontlenen van welbekende merken als Makita en Metabo; Goe Gerief! dus. Je kan voor het klussen of verbouwen gebruik maken van een afkortzaag, enkele boorhamers, een klopboormachines, een decoupeerzaag, schuurmachines, een werfstofzuiger, een paneellift, enkele werfverwarmingen, een nagel- en nietjespistool, een compressor, een multitool, … De leden met groene vingers kunnen dan weer allerlei tuingereedschap lenen, zoals een grasmachine, een heggenschaar, een bosmaaier en spades. Al het materiaal is nieuw.

Onze partner De Smet in Halle

Vanaf wanneer gaat GoeGerief van start?

Je kan nu al lid worden en reserveren, maar op zaterdag 9 juli organiseren we ons officieel lanceringsevent in STEK. Hier geven we extra uitleg over al ons materiaal en wat je ermee kan doen. Je kan dan een aantal toestellen testen. We geven een woordje uitleg over hoe ons reservatiesysteem in zijn werk gaat en geven de geïnteresseerden de kans om lid te worden. 

Liesa werkt onze nieuwe lichtbak bij met een Dremel

Van waar uitlenen?

De uitleen-momenten vinden wekelijks plaats op donderdagavond  van 19u tot 21u in onze huidige uitvalsbasis STEK, gelegen op de Brusselsesteenweg 152 in Halle. Het slot van 19u tot 19u45 reserveren we voor het terugbrengen en nakijken van de toestellen, van 20u tot 21u kan je nieuwe toestellen komen ophalen.

Alec maait het gras in STEK

Hoe werkt het?

 1. Registreer je online op www.stekhalle.be/uitleendient als lid van Goe Gerief!. Om lid te worden, vragen we je akkoord te geven met het huishoudelijk reglement.

 2. Je ontvangt een bevestigingsmail waarin we je vragen je lidgeld te storten.

 3. Je betaalt je lidgeld door middel van een storting op de rekening van Goe Gerief!.

 4. Van zodra wij je lidgeld hebben ontvangen, krijg je van ons een account om online materiaal te reserveren.

 5. Je surft naar onze website en reserveert het gewenste toestel.

 6. Op de startdatum van je reservatie kom je je toestel afhalen bij Goe Gerief! in STEK. Het toestel wordt samen met jou getest en je krijgt de nodige informatie en veiligheidsvoorschriften mee..

 7. Standaard wordt een toestel één week uitgeleend, eventuele verlenging met één extra week is mogelijk indien het toestel niet gereserveerd werd door een ander lid.

 8. Op de einddatum (max 2 weken na startdatum) kom je je toestel terugbrengen bij Goe Gerief!. Samen met één van onze teamleden, kijk je het toestel na alvorens het in te leveren.
Stijn gebruikt met voorzichtigheid onze afkortzaag

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van ons doen en laten!

Door u aan te melden gaat u akkoord met ons Privacybeleid
Bedankt! Je bent succesvol toegevoegd!
Oops! Er is iets misgegaan. Stuur ons een mailtje op info@1500cc.be en we voegen je manueel toe!