Uitleendienst "Goegerief"

Dé kwaliteitsvolle uitleendienst voor klus-, verbouw- en tuingereedschap in Halle.

WAT IS GOEGERIEF?

Wie één van onze projecten al bezocht heeft in het verleden, weet dat we handige Roger’s zijn. We bouwden zelf telkens de oude panden om tot tijdelijke hotspots met gerecupereerde materialen. Tot op heden werkten we telkens met een open source mentaliteit waar iedereen werkmateriaal meebracht die hij of zij thuis ter beschikking had. Om op dit elan verder te gaan, bloeide het idee om een uitleendienst van werkmateriaal op te starten. 

Samen met onze partner en lokale ondernemer Ijzerwaren R. De Smet, de buitengewone ondersteuning van De Werkbank en de steun van de stad halle konden we ons nieuwe project “GoeGerief!”   waarmaken.

GoeGerief! is een uitleendienst waar particulieren, non-profit organisaties en jonge starters voor een bescheiden jaarlijkse bijdrage kwaliteitsvol klus-, verbouw- en tuingereedschap kunnen lenen. Toestellen die je maar enkele keren per jaar nodig hebt en daardoor te duur zijn om aan te kopen, worden nu toegankelijk voor iedereen. Door het hanteren van deze lokale deeleconomie, gaan we in tegen overconsumptie en helpen we zo de omloop van goedkopere, minder kwaliteitsvolle toestellen te verkleinen. Zo dragen we bij aan een efficiënt gebruik van grondstoffen en een duurzame maatschappij.

Uitleendienst

WAAROM ZOU JE LID WORDEN?

Lees hier enkele redenen waarom je lid zou moeten worden van onze uitleenbibliotheek.

Kwaliteitsvolle materialen zijn beter voor onze planeet!

Door duurzame toestellen te gebruiken voor lokale deeleconomie, verminderen we de omloop van goedkopere toestellen die sneller stuk gaan en daarom vaak niet te repareren zijn en belasten hierdoor het milieu. Door deze goedkopere toestellen uit circulatie te halen, gaan we bewuster om met duurzame grondstoffen.

Deeleconomie is beter voor onze portemonnee!

Voor een bescheiden jaarlijkse bijdrage van 50 euro voor particulieren en 70 euro voor non-profit organisaties en jonge starters, spaar je de aankoop of huur van deze toestellen uit in onze alsmaar duurder wordende maatschappij.

Ontdek nieuw kwaliteitsvol materiaal  en hoe je er mee werkt!

Leer nieuw materiaal kennen en wat je er mee kan doen via onze uitleen momenten en workshops.

Val terug op een netwerk van like-minded doe-het-zelvers en klussers!

Versterk onze duurzame community door nieuwe ideeën te ontdekken en aan te brengen. We leren elkaar kennen, leren elkaars vaardigheden en bouwen zo mee aan een duurzaam Halle.

Doe als lid suggesties over nieuwe aankopen!

Onze leden kunnen feedback geven over welke toestellen we in de toekomst het beste aankopen om ons arsenaal nog beter te kunnen vervolledigen.

Fotokes

Bekijk hier welk GoeGerief we onder andere in het aanbod hebben.

HANDIGE harry?

Zin om mee te werken achter de schermen van GoeGerief? Stuur ons dan een berichtje via onderstaande knop.

Uitleendienst

Hoe WERKT HET?

Het systeem is simpel. Hier vind je de volledige inventaris van de toestellen die GoeGerief ter beschikking stelt.  Vóór je eerste aanvraag moet je je lidmaatschap in orde brengen. Nadien kan je online je gewenste toestel reserveren en afhalen bij GoeGerief in STEK.

1

Registreer

Registreer je als lid van GoeGerief!. Om lid te worden, vragen we je akkoord te geven met het huishoudelijk reglement van GoeGerief!. Je vindt dit hier.

2

Bevestigingsmail

Je ontvangt een bevestigingsmail waarin we je vragen je lidgeld te storten.

3

Lidgeld betalen

Je betaalt je lidgeld door middel van een storting op de rekening van GoeGerief!.

4

Activatie van je account

Van zodra wij je lidgeld hebben ontvangen, activeren we je account en kan je online materiaal reserveren.

5

Reserveer GoeGerief

Op ons MyTurn platform kan je de gewenste toestellen reserveren.

6

Haal af

Op de startdatum van je reservatie kom je je toestel afhalen bij GoeGerief in STEK. Het toestel wordt samen met jou getest, je krijgt de nodige informatie en veiligheidsvoorschriften.

7

Uitleenperiode

Standaard wordt dit toestel één week uitgeleend, eventuele verlenging met één week is mogelijk indien het toestel niet gereserveerd werd door een ander lid.

8

Breng terug

Op de einddatum (max 2 weken na startdatum) kom je je toestel terugbrengen bij GoeGerief in STEK. Samen met één van onze teamleden kijk je het toestel na alvorens het in te leveren.

Uitleendienst

Hoe KAN IK reserveren?

Klaar om er in te vliegen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van ons doen en laten!

Door u aan te melden gaat u akkoord met ons Privacybeleid
Bedankt! Je bent succesvol toegevoegd!
Oops! Er is iets misgegaan. Stuur ons een mailtje op info@1500cc.be en we voegen je manueel toe!