Wie is stek?

Het enthousiaste team van 1500cc en Villa Basta.
Zin om mee te bouwen aan onze projecten?

Wat gebeurd er in stek?

STEK is dé place to be voor youngminded creatief lokaal geweld.

CREATIEF LABORATorium

Onze DIY socio-culturele ontmoetingsruimte met bar en gezellige tuin lenen zich tot een alternatief aanbod in Halle waaronder leuke workshops, cursussen, expo’s, kleine concerten, marktjes, en zo veel meer. Daarnaast bieden wij ook een thuis aan kunstenaars, jonge ondernemers en uiteraard iedereen met gekke ideetjes door middel van hen een ruimte aan te bieden in onze Stek.

COLLECTIEF GROEIEN

Samen vormen we een kruispunt waar jonge mensen elkaar ONTMOETEN, zichzelf ONTWIKKELEN en samen vernieuwende projecten ONDERNEMEN in een DUURZAAM klimaat. Wij coachen hen bij het kanaliseren van hun dromen tot concreet uitvoerbare plannen, van het aanbieden van één van onze ruimtes tot het samen organiseren van een evenement of workshop. Kortom, een plaats waar jongeren hun ding kunnen doen!

Wie zijn de creatives in residence?

Onze creatives in residence zijn onze huisgenoten. We werken samen onder het dak van STEK.
Leer ze hier kennen!

1500cc

Socio-culturele jongeren organisatie

vézetwé 1500cc - vijftien honderd cécé - is een organisatie die zich focust op het streven naar een duurzaam socio-cultureel alternatief in de stad. Dit door projecten als Pand356 en Stek. 

Villa Basta

Jeugdwerk

Villa Basta vzw is een creatief jeugdcultuurhuis uit Hasselt waar jonge mensen van 6 tot 30 jaar kunnen experimenteren met theater, dans, video, muziek, tekst en beeld. We bieden creatieve cursussen en vakantiekampen in huis aan. Op locatie begeleiden we workshops en projecten op maat. Daarnaast kunnen kinderen en jongeren bij ons zelf werken aan een kunstwerk, muziekalbum … 

GoeGerief!

Uitleendienst werkmateriaal

GoeGerief! is een uitleendienst waar particulieren, non-profit organisaties en jonge starters voor een bescheiden jaarlijkse bijdrage kwaliteitsvol klus-, verbouw- en tuingereedschap kunnen uitlenen. Toestellen die je maar enkele keren per jaar nodig hebt en daarom te duur zijn om aan te kopen, worden nu toegankelijk voor iedereen. Door het hanteren van deze lokale deeleconomie, gaan we in tegen overconsumptie en helpen zo de omloop van goedkopere, minder kwaliteitsvolle toestellen te verkleinen. Op deze manier dragen we bij aan een efficiënt gebruik van grondstoffen en een duurzame maatschappij.

Broed

Circulair – Duurzaam – Lokaal

Wie in Halle graag koffie drinkt, steunt zonder het te weten de oesterzwammenkwekerij van Broed. Sinds April 2021 gaan ze iedere week met lege emmers langs bij cafés, restaurants en woonzorgcentra te Halle voor de ophaling van koffiegruis. Op die manier proberen zij de ecologische voetafdruk van onze Halse gemeenschap wat te verkleinen. Het koffiegruis zelf gebruiken ze om oesterzwammen op te kweken. Het is een win-win-win situatie. De gekweekte oesterzwammen worden dan weer verkocht aan particulieren en lokale bedrijven.

Fortuintje

Robbe Wouters

Van zaadje tot plant(je) tot oogst tot op je bord! Robbe maakt als jonge starter gebruik van onze Stek voor het kweken van kiemgroenten ism Broed.

Walter Kiszka

Creatieve duizendpoot

Creatieve duizendpoot die in geen enkel (of net in elk) hokje past. Met disciplines als elektronica, schilderwerken, installatiebouw, fotografie, mechanica, muziek enzovoort krijgen we maar geen vat op zijn proces. Maar Walter is een geweldige co-houser in onze STEK! 

Winfried Vanhaelen

Kleuren keizer

And I know my song well before I start singing.

Sari

Collages, drawings, pictures, poetry

Image and words. I'm chasing those two things

Makita

Vaste spinner (purrpurrrrrr)

Makita muist er thuis al eens graag van onder. Zo maakt ze van elke katastrophe een poeslieve gebeurtenis in STEK. Ze kijkt meestal de kat uit de boom als haar iets gevraagd wordt, maar is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Onder haar goedkeurend oog komt altijd alles op z'n pootjes terecht. Onze huiskat wilt mjouw zeker wel eens leren kennen!

D-Gro

Gromski - 1974 - Dworp

Kunstenaar binnen het stuckisme (terugkeer naar het figuratieve als reactie op de conceptuele kunst...) Te bezichtigen op afspraak in STEK.

Goesting?

Ook nood aan een plekje in ons creatief laboratorium?

Fotokes

Check hieronder enkele sfeerbeeldjes van hoe het er in STEK aan toe gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van ons doen en laten!

Door u aan te melden gaat u akkoord met ons Privacybeleid
Bedankt! Je bent succesvol toegevoegd!
Oops! Er is iets misgegaan. Stuur ons een mailtje op info@1500cc.be en we voegen je manueel toe!